Adres
Hendrik Consciencestraat 57 8301 Knokke-Heist
Uw bestelling ophalen
Van Maandag tot en met Vrijdag.
Enkel op afspraak.
Webshop 24/24 en 7/7
Nori is een flinterdun blad van ongeveer 18 x 20 cm en 3gram gewicht, met zeer veel toepassingen in allerhande gerechten. De blaadjes worden liefst geroosterd voor gebruik om zo hun optimaal parfum los te maken. Men gebruikt ze zo als wrap, fijngesneden in snippers als smaakmaker, gemalen tot poeder, vermalen tot pasta met bijv soja saus (noritsukudani) enz.
Inhoud : 28 gram
Nori produceert en eet men al sinds de 8ste eeuw in Japan. In de Taiho (701) werd nori zelfs als belastingbetaalmiddel beschreven. In het verhaal Utsubo, geschreven in 987 wordt nori als algemeen voedel omschreven. Toen werd nori verwerkt tot een soort pasta van zeewier. Gedurende de Edo periode werd in Asakusa voor het eerst Nori gemaakt volgens de traditionele techniek om papier te maken. Nori wil in het Japans ook lijm zeggen, de rode zeewierplanten Porphyra bevatten natuurlijk zeer veel agar agar en werden veelal gebruikt als lijm. Met het groeiend aantal sushibars en Japanse restaurants sinds 1960 is het Porphyra oogsten uitgegroeid tot een gesofisticeerde maritieme landbouw. Japan stelt zo’n 600 vierkante kilometer kustwateren ter beschikking voor de productie.
Hiroshima aji kaki nori is een klein bedrijfje dat oogst en droogt in Hiroshima en maakt een uiterst traditionele nori, zijnde met een kleine (10-20 % ) proportie wilde oesters die mee tussen het Porphyra-wier fijngestampt en gedroogd worden. Dit is de ultieme snack en werkt wonderbaarlijk bij heelwat gerechten en bereidingen. Deze nori wordt ook als poeder op de markt gebracht en is een hele ontdekking op een gerecht of zomaar of als thee/bouillon.
Zalig om de dag te starten met een heerlijke kop Bio koffie. Deze koffie kan ik echt niet missen. Ik bestel ze hier in de shop. De dag nadien mag ik het al in ontvangst nemen. Onberispelijke service snelle levering en er zit ook altijd een leuke attentie bij de zending. Doe zo verder team NCrarefoods.
Super service dat maakt echt het verschil!! Als horecazaak beleverd worden met een glimlach als je zonder thee valt zelfs op zondag is echt van onschatbare waarde! Nicolas komt dan onze theebokalen aanvullen en legt de rest in de voorraadruimte. Duidelijk NCrarefoods legt de nadruk op kwaliteit en uitmuntende service voor horecaklanten. Bedankt en doe zo verder!
Nicolas Coomans
Uw parner voor exclusieve wereldproducten.
Opgegroeid in het Meetjesland, als zoon van horeca uitbaters en dus al heel vroeg gebeten door de bekende horeca microbe, een koksopleiding was dus een voor de hand liggende keuze.
Ik kon de verkregen theorie elk weekend en iedere schoolvakantie toetsen aan de werkelijkheid, mijn nieuwsgierigheid werd daardoor constant geprikkeld en ik hunkerde naar meer… ik ging mijn licht opsteken in andere en verschillende horecazaken, mijn honger naar nieuwe kooktechnieken & trends was bijna niet te stillen…
Ik kwam in aanraking met topproducten waar ik op dat moment niet eens het bestaan vanaf wist en ook daar kwam verandering in, door deel te nemen aan verschillende cursussen en zelf actief op zoek te gaan, ging een nog onbekende wereld voor mij open…
Dit was de start van NCrarefoods.
Uw bestelling ophalen
Van Maandag tot en met Vrijdag.
Enkel op afspraak.
Webshop 24/24 en 7/7